Nylackat!

Har tyvär glömt bort bloggen helt och hållet, projektet dokumenteras flitigt på olika forum och då kommer tyvär bloggen lite i skymundan, därför får jag göra ett större inlägg här nu så ni får se vad som har hänt!

Rugar skottades iaf ur från garaget 18:e mars för avfärd på trailer mot Årsunda!



Här är han på plats i Årsunda där han lackerades!


Den 25:e mars åkte jag ut till Årsunda för att göra klart det sista inför lack som vi planera att kunna genomföra den 27:e på förmiddagen. Eftersom det blev lite bättre belysning i Jörgens garage så hittade jag på lite som behövde åtgärdas men jag hann slipa ner den 2 gånger, spackla det som behövdes och maskera lite innan jag åkte därifrån för dagen.


Den stora dagen, 27:e mars! Här har vi tvättat ren den med förtunning och klibbduk, maskerat allting och håller på och hälla vatten på golvet för att undvika att damm från golvet flyger omkring i luften och landar på bilen innan lacken blivit dammtorr.


Mer än halva bilen klar här!


Och slutresultatet, sweet!! Ser ut som ahlgrens bil nästan.




Dagen efter lack hämtade vi hem Rugar till Skutskär där jag kan påbörja ihopmonteringen.


Har börjat satt ihop honom nu, här inne kommer det bli beige matta och en träratt senare.




Nya motorrumstätningar då dem gamla var sopslut!


Skruvade dit Lucas blinkersen jag köpte i somras och T-barsen. Har lite kvar att passa in på skärmarna så dem blir symmetriska med varandra.


nya cederlister mellan skärmarna och karossen beställde jag också och har monterat.


Eftersom jag har praktik på Bilmetro nu så passade jag även på att få mina däck påkrängda på fälgarna, annars hade det kostat över 1000:-, nu kosta det en bullpåse, det är lagomt!




Eftersom jag nu kommer köra med Porsche fälgar så stämmer inte bultmönstrena överens med varandra, därför kör jag med såna här adaptrar. Har inte fått hem dem andra två så har därför inte kunnat montera alla 4 hjul.





RSS 2.0