Vikingar + VW = Sant

Nu är andra fickan i hjulhuset färdig och framvagnen är monterad, var ut till vikingabyn Årsunda också och fick hjälp av Jörgen att korta styrstagen, tackar för det! Får stå för en runda pilsner sen som tack.



Kortade styrstag


Fan vad gött med lite vårkänsla, väntar på lite mer värme så man kan måla hjulhusen nu.


Coolt traderaköp!


Imorgon lovade Jimmy hänga med ut i garaget, får se hur mycket vi får gjort, ska väl börja montera massa grejer iaf. Så ta de lugnt tills vidare. Cheers!

Måndag, alltid roligt.

Tjena
spenderade dagen igår med att försöka få dit framvagnen på egen hand, inte lätt då den är lite för kort för att få plats, och att stå i någon konstigt ställning och lyfta och försöka passa in en stor framvagn på 50kg är inte jätteroligt för ryggen, så vinkelslipen fick göra sitt och det svetsades dit fickor i hjulhusen istället.



 Min Folkvagn tror han är en Opel, "Köp en Opel bli belåten se naturen genom plåten"




Nu ska den andra sidan avslutas och sen är det väl bara invänta plusgrader så man kan lackera hjulhusen, synd det inte finns värme i garaget.

So long!

Hur gammal kan en VW....

Fick hem ett stycke gammal sjyst dekal som kommer pryda stötfångaren i bak!


Och jag har målat framvagnen som är klar också! Imorgon ska jag lämna över styrstagen till Jörgen som är bussig och ska hjälpa till med att korta dem åt mig!


Framvagnen

Nu är nya försänkningar borrade i torsionstavarna, kunde inte låta bli att smälla på spindlarna också, nu så är det plupparna för styrväxeln kvar att svetsa bara och korta styrstagen sen måla resten, nu vankas sportlov nästa vecka, målet är att framvagn ska sitta på bilen och förmodligen ska den kunna sänkas nes på 2 hjul..


Kortad framvagn.

Nu så är framvagnen kortad 6cm och sänkningssatserna är ditpunktade.



Har eventuellt fått tag i en 12v generator också så jag kan spela lite musik i den i sommar!

Måla spindlar?

I brist på annat såhär på fredagskvällen tog jag och gjorde i ordning spindlarna och 2 av dem där torsionarmarna eller vad man kallar dem?





Fjäskade lite för farsan och skottade gårdsinfarten idag så han kanske kan tänka sig hjälpa till med framvagnen i helgen :)

Gefle VW Forum!

Startade ett forum för VW entusiaster i Gävle området, det är inget alternativ för dem andra forumen som finns utan bara ett som kan samla alla oss i Gävle området inför framtida evenemang och så vidare!

Så kolla in det! http://geflevw.forum24.se/


Lackerade bromstrummor

Ikväll slipades trummorna rena och målades (+ halva golvet). Dem andra delarna fick sitt andra lager färg på sig också, det ska trummorna också få imorgon.

Alla fyra är målade men dem fick inte plats på samma torkställe men jag tror ni kan föreställa er hur den ser ut ;)



Ska bli otroligt skönt att få skruva ihop rena nymålade delar sen!

Paintjob 2/2

Jag tog och slipade klart bromssköldarna, styrstagen och styrväxeln i kväll när jag kom hem från gymmet, passade givetvis på att måla också! SMUTT BLEV DET!






 

Ska lägga på ett till lager färg imorgon + att bromstrummorna ska slipas ren och målas också.

RSS 2.0